• Selamat Datang

Kursus ICT di Kampus Kejuruteraan Ogos 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Kursus ICT di Kampus Kejuruteraan akan bermula pada minggu hadapan. Beberapa kursus baru diperkenalkan seperti pakej Microsoft Office 2013, Teknik Persembahan Menggunakan Powtoon dan sebagainya. Berikut merupakan senarai kursus yang bakal dijalankan:

Continue Reading

MYROC. 2015 ASAH KREATIVITI KANAK-KANAK KEPADA ROBOTIK

MyRoc Robotic1349

NIBONG TEBAL, 4 Jun 2015 - Malaysia Youth Robotics Competition 2015 (MYROC 2015) Northern Region yang dianjurkan oleh para pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) Kampus Kejuruteraam melalui Robotic Club dan Syarikat My-Robot di sini berjaya mencungkil bakat dan kreativiti kanak-kanak di samping mendidik mereka dalam ilmu yang berkaitan robotik.

MyRoc Robotic1317 Penyelaras projek Ong Chon How berkata, pertandingan ini merangkumi lima permainan iaitu Fishing Mania, Racing Car, Sumo Robot, Robot Colour dan Rescue Robot bertujuan menguji tahap pembelajaran pelajar program My-Robot dan memberi peluang kepada mereka menunjukkan kreativiti dan penguasaan ilmu robotik. MyRoc Robotic1249 Ini merupakan kali pertama MyRobot Northern Region menganjurkan pertandingan seumpamanya di sini.

Continue Reading